Nationale volleyteams winnen opnieuw

Redactie KW

Na de overwinningen tegen Spanje gisteren, wisten beide nationale ploegen opnieuw hun wedstrijd te winnen in de WK-kwalificatie. Zowel de Yellow Tigers als de Red Dragons maken zich nu op voor de wedstrijd van morgen.

De Yellow Tigers, het nationale vrouwenteam, wonnen overtuigend met 3-0 van Zwitserland. De setstanden waren 25-11, 25-16 en 25-12. Zondag winnen van Polen zorgt voor rechtstreekse kwalificatie, bij verlies van Polen wordt het afwachten of ze bij de beste twee tweedes van de vijf poules eindigen.

België speelde met Dirickx, Leys, Heyrman, Van Hecke, Vandesteene, Aelbrecht en libero Courtois. Van de Vyver en Coolman vielen in.

Red Dragons tegen Frankrijk

De heren waren te sterk voor Wit-Rusland. De eerste set moesten de Red Dragons aan de tegenstander laten met 21-25, maar de drie volgende sets werden gewonnen met 25-22, 25-19 en 25-20. Door het setverlies is de kans kleiner dat de beste tweede uit vijf poules uit die van de Belgische groep komt. Een overwinning tegen Frankrijk op zondag is zeker geen overbodige luxe.

De Belgische ploeg bestond uit Depestele, Deroo, Coolman, Van den Dries, Verhanneman, Verhees en libero Derkoningen. Van Walle, Verschueren, Claes en Van de Voorde vielen in.

Zondag 5 januari om 18 uur nemen de Red Dragons het op tegen Frankrijk, om 20.30 uur staan de Yellow Tigers tegenover thuisland Polen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier