Nationale volleyteams nemen vliegende start op WK-kwalificaties

© Foto Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Zowel de Yellow Tigers als de Red Dragons wonnen gisteren overtuigend van Spanje. Vanavond spelen beide teams al hun tweede wedstrijd van de WK-kwalificaties.

Zowel de Belgische dames als heren moesten de Spanjaarden opzij zetten om hun kansen op kwalificatie gaaf te houden. De Yellow Tigers waren eerst aan de beurt. Na een nerveuze start, lieten de dames geen spaander heel van hun Spaanse opponenten. De jarige Frauke Dirickx (34), straks tegenstander van Hermes Oostende in de Challenge Cup met het Poolse Wroclaw, liet zich als uitblinker opmerken met enkele rake plaatsballen. De West-Vlaamse meisjes Charlotte Leys en Els Vandesteene stonden in de basis bij België, terwijl Nina Coolman als invaller op het veld kwam. De setstanden waren 25-20, 25-18 en 25-12.

Verhanneman als uitblinker

Enkele uren later hadden ook de heren weinig problemen met Spanje. Met in de basis Bruggeling Pieter Coolman en Roeselarenaar Matthijs Verhanneman, beiden Knack Roeselare, stond de 3-0 einduitslag snel op het bord. Setstanden waren 25-20, 25-19 en 25-21. Verhanneman, op het EK nog doodongelukkig na een blessure, werd gisteren bestempeld als beste Red Dragon. “Je weet wel dat er altijd nog nieuwe kansen komen in een carrière. En normaal ben ik nogal nadrukkelijk in receptie aanwezig, maar nu werd ik ook aanvallend gesolliciteerd. We hadden de Spanjaarden bijna de hele match onder controle, behalve in het midden van de derde set. We moeten ons de komende dagen gewoon focussen op onszelf, want Wit-Rusland bewees tegen de Fransen dat ze wel iets in hun mars hebben. En als we van hen winnen, dan zien we wel wat er zondag kan gebeuren”, blikte hij vooruit.

Vanavond om 17.30 uur nemen de Yellow Tigers het op tegen Zwitserland. De Red Dragons spelen om 20 uur tegen Wit-Rusland.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier