Nabil Dirar verontschuldigt zich voor incident met Vadis

Redactie KW

Nabil Dirar, de 25-jarige Marokkaanse international van Club Brugge, heeft vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in het Jan Breydelstadion zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen KV Kortrijk (4-1). Dirar beseft dat zijn gedrag niet door de beugel kan en biedt de spelers, fans en club zijn excuses aan.

Zaterdagavond kookte het potje van de balkunstenaar over toen de ingevallen Vadis hem de bal niet wilde toespelen. Dirar daagde daarop Vadis uit, maar die besloot om daar niet op in te gaan. Het thuispubliek keerde zich tegen Dirar en omdat de situatie onhoudbaar werd, besloot Club-trainer Koster om hem naar de kant te halen. Zondagochtend besliste het bestuur om Dirar voor onbepaalde tijd naar de B-kern te sturen.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan de supporters, trainers, spelers en de club. Ik reageerde zaterdagavond zoals een ‘gamin’ en dat hoort niet thuis op een voetbalveld. Ik ben teleurgesteld dat het gebeurd is na het harde werk dat we de afgelopen maanden geleverd hebben. En het is zeker betreurenswaardig na de eerdere incidenten. Ik wil er dan ook alles aan doen om me bij de supporters en de club te excuseren”, blikte Dirar nog even op het trieste voorval terug. “Ik heb geen probleem met Vadis,” zegt hij ook nog, “Vadis is een sympathieke gast en een goeie speler.”

Hoe lang de creatieve middenvelder nog in de B-kern van Club moet blijven, is nog niet bekend. Dit weekend moet blauw-zwart op bezoek bij Lierse, maar Dirar zit nog een schorsingsdag uit. Mogelijk sluit Club hem tegen de start van de play-offs opnieuw in de armen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier