Moeizame zege van Telenet Oostende tegen Brussels

Na een heel matige match heeft Telenet Oostende toch een verdiende 82-75-competitiezege tegen nieuwkomer Brussels behaald.

Een kwartet aan bommen van Gillet, Serron en Thompson vormden de blikvangers van een uitstekende 22-6-start van Oostende. In iets meer dan zes minuten hadden de West-Vlamingen hun veldkorven aan 81 procent afgewerkt. Maar na een time-out viel de productie van de titelverdedigers compleet stil. Ross en Ubel, die voor de negentien eerste punten van de bezoekers zorgden, zagen Pourtoit, Gueye en Ryan voor de totale ommekeer bij 28-29 zorgen.

Na de rust (35-33) nam Oostende vlot afstand van de Brusselaars. Wright, die zijn eerste match in deze Belgische competitie speelde, bracht iets voor het halfuur 61-45-cijfers op het bord. In de 32ste minuut dikte kapitein Petrovic tot een twintiger (67-47) aan. Opnieuw klapte Oostende in elkaar. Loubry, Ryan en Ross veegden eerst de helft van de achterstand weg bij 73-63. Ryan naderde zelfs nog tot 79-75 maar Wilkinson en uitblinker Djordjevic (13 punten, 6 rebounds, 6 assists) stopten toen die terugkeer.(