Miniemen Basket Wielsbeke kloppen BBC Wibac met 229-19

Redactie KW

Een hallucinante score zaterdag na de miniemenmatch tussen Basket Wielsbeke (foto) en BBC Wibac : 229-19 flikkerde op het scorebord. Nooit eerder maakte een Wielsbeekse ploeg zoveel punten

Coach Lorenzo Lannoo is alvast vrij formeel : „Wij hebben gewoon ons eigen spel gespeeld. We hebben niet geprest of zo, drukten zelfs niet door. Ook van een echt leeftijdsverschil was geen sprake, want slechts de helft van mijn spelers is een jaartje ouder. Wibac was gewoon zwak.”

„Het is de eerste keer in mijn basketbalcarrière dat ik dat meemaak”, geeft de Harelbekenaar toe. „Iets na halfweg moesten we overschakelen op een tweede wedstrijdblad (want dat loopt maar tot 140 punten, red.). Echt leedvermaak had ik daar niet bij, hoor. Het is ook niet dat mijn ploeg van een superkaliber is. Er zitten drie klasbakken in de gelederen, maar we willen vooral plezier maken.”

Ploeg Wibac opgedoekt

Over een terugwedstrijd hoeft Lannoo zich alvast geen zorgen te maken : een telefoontje naar Wibac bracht aan het licht dat de miniemenploeg sinds vorig weekend verleden tijd is. „Na de match in Wielsbeke hebben enkele spelers er de brui aan gegeven”, vertelt Wibaccoach Patrick Ostyn. „En aangezien ik over slechts zeven jongens beschik, is de rekening vlug gemaakt. De club neemt dus de ploeg uit competitie.”

„Over de match zelf kan ik kort zijn”, vervolgt Patrick, die ook Wibac Two onder zijn hoede heeft. „Als je weet dat we twee spelers met vijf fouten verloren en er ook nog eens twee uitvielen, weet je meteen dat we de match met drie eindigden. In totaal speelden we zowat twaalf minuten met vier en de laatste acht met zijn drieën. Tegen vijf spelers die groter en sterker zijn krijg je dan klappen. Dat men in Wielsbeke zegt dat ze gewoon hun eigen spel hebben gespeeld ? Daarover wil ik geen oordeel vellen. Alleen zitten we bij Wibac nu met de gebakken peren…”

Mag een jeugdploeg basketbal zijn tegenstander met meer dan 200 punten vernederen?customer surveys

(ST-AXV)

Uit Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 8 oktober 2010

>> Vind jij dit kunnen? Reageer in de poll en laat ook jouw reactie na!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier