Middelkerke nog tot 2016 vertrekplaats ‘Johan Museeuw Classics’

© VDB
Redactie KW

De organisatoren van de Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ (cat. 2.1) hebben een overeenkomst bereikt met de gemeente Middelkerke, zo raakte maandag bekend. Daardoor blijft de kustplaats nog tot 2016 de vertrekplaats van de eerste rittenkoers in België.

“Wij zijn tot een akkoord gekomen met het gemeentebestuur van Middelkerke dat we nog tot in 2016 daar het vertrek zullen geven van onze rittenkoers”, stelde secretaris Wim Mattheus. “De Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ zal tot dan steeds starten met een proloog.”

Samen met krokusvakantie

“In 2014 valt onze rittenkoers samen met de krokusvakantie, wat de publieke belangstelling alleen nog maar zal doen toenemen. De tweede rit start in Brugge en zal net als vorig jaar aankomen in Harelbeke. Op de slotdag vertrekken wij opnieuw aan de kust. Dan is Nieuwpoort de startplaats. De ontknoping volgt traditiegetrouw in Ichtegem.”

Middelkerke werd een eerste keer aangedaan in 2011. De proloog werd toen gewonnen door de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent. Hij legde meteen de basis voor zijn latere eindoverwinning in de Driedaagse. De laatste Belgische eindzege kwam er dit jaar, toen Kristof Vandewalle eveneens de proloog en de rittenkoers won.

De ritten: vrijdag 7 maart 2014 proloog in Middelkerke, zaterdag 8 maart 2014 Brugge-Harelbeke, zondag 9 maart 2014 Nieuwpoort-Ichtegem.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier