Michal Kwiatkowski wint proloog in Middelkerke, Julien Vermote knap tweede

Redactie KW

De Pool Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick.Step) heeft in Middelkerke de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen gewonnen. Zijn Harelbeekse ploegmaat Julien Vermote zetten een knappe tweede tijd neer.

Deze middag werd in Middelkerke de 3-daagse van West-Vlaanderen op gang geschoten. De renners kregen een proloog over een afstand van 7 kilometer voorgeschoteld. Michal Kwiatkowski zette de snelste tijd neer: 8 minuten. De 22-jarige Julien Vermote, ex-Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften, reed amper vier seconden trager dan zijn Poolse ploegmaat. De Duitser Robert Wagner (RadioShack Nissan Trek) werd derde met een tijd van 8’09”.

Ook de jonge Guillaume Van Keirsbulck liet een scherpe tijd optekenen: 8’10”. Jesse Sergent, de Nieuw-Zeelander die vorig jaar de proloog en het eindklassement op zijn naam schreef, kon niet bevestigen. Hij werd vijfde in 8’10”.

Kwiatkowski is meteen de eerste leider in de 3-daagse. Morgen trekt het peloton van Brugge naar Bellegem. Zondag staat de slotrit van Nieuwpoort naar Ichtegem op het programma.

(MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier