Michael Vanthourenhout uit Wingene pakt zege bij beloften op Wereldbeker veldrijden

© BELGA
Redactie KW

Michael Vanthourenhout heeft de Wereldbeker veldrijden bij de beloften in het Nederlandse Valkenburg op zijn naam geschreven. “Van der Poel is te kloppen”, laat hij achteraf weten.

“Ik bouwde mijn race goed op”, stelde de winnaar. “Ik wist dat de start heel belangrijk zou zijn en daarin gaf ik meteen het volle pond. Daarna hield ik constant mijn eigen tempo om voldoende reserves te houden voor de finale. Deze wedstrijd was niet zo lastig als een moddercross, maar de hoogtemeters maakten het verre van gemakkelijk. Gelukkig beschik ik over wat klimcapaciteiten.”

“Misschien was Mathieu van der Poel de sterkste van ons allen, maar dat zal me worst wezen. De belangrijkste vaststelling is dat hij niet onoverwinnelijk is. Voor mij is deze overwinning belangrijk, omdat ik niet zo’n goede zomer gekend heb. Dit succes moet mijn definitieve start betekenen. Ook is het een revanche voor de niet-selectie van mijn broer Dieter bij de elite.”

Wout Van Aert, die tweede werd, had geen moeite met de overwinning van Vanthourenhout. “Naarmate de wedstrijd vorderde, werd ik meer en meer gewaar dat hij sterker was”, vertelde hij. “Michael versnelde een drietal keer op de klimmetjes en ik maakte wat foutjes en zo was ik hem kwijt. Toen Michael van me weggereden was, heb ik bewust op van der Poel gewacht. Ik had tegen Mathieu nog nooit gespurt, maar ik wist hem wel te kloppen.”

(Belga, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van 25 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier