Michael Van Cleven wint Den Halven van Damme

Redactie KW

Triatleet Michael Van Cleven uit Assebroek heeft vandaag de tweede editie van Den Halven van Damme op zijn naam geschreven. Van Cleven liet na 2 km zwemmen, 93 km fietsen en 19 km lopen Stenn Goetstouwers en Wouter Monchy achter zich. Tieltenaar Kris Steyaert (DVB) en Izegemnaar Pieter Vanhee (EFC-ITC) vervolledigden de top vijf.

Eerder dit jaar behaalde Van Cleven al een derde plaats in zowel de halve triatlon van Brugge als die in Deinze. “Na een matig zwemnummer begon ik aan een lange inhaalrace op de fiets”, vertelt de beloftevolle triatleet, getraind door Rik Valcke.

Voor Van Cleven was Damme zijn laatste wedstrijd van het seizoen. “In 2014 is het de bedoeling dat ik het internationale Ironman 70.3-circuit afschuim, te beginnen met de wedstrijd in East London (Zuid-Afrika), eind januari.”

Bij de dames ging de overwinning naar Louise Vandenbroucke (EFC-ITC) uit Waarmaarde. Voor de 21-jarige triatlete was het haar eerste triatlon over de halve afstand.

In de eerste editie van de langeafstandsduatlon (7,5 km lopen, 93 km fietsen en 19 km lopen) ging de zege naar Tom Vandenbussche uit Assebroek. Bij de dames toonde ex-wereldkampioene Miek Vyncke zich de sterkste. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier