Michael Bultheel vervangt Jente Bouckaert in aflossingsploeg 4x400m

© BELGA
Redactie KW

VIDEO – Jente Bouckaert moet door een voetblessure een kruis maken over de Olympische Spelen. Zijn plaats in de aflossingsploeg van de 4×400 meter wordt ingenomen door hordeloper Michael Bultheel uit Lendelede. Dat heeft coach Jacques Borlée bekendgemaakt.

Bouckaert blesseerde zich tijdens de ultieme voorbereidingsstage van de Belgische ploeg in Nice. Hij liep een scheurtje op in de rechtervoet.

“Het gebeurde tijdens de eerste training. Ik voelde meteen een felle pijnscheut en kon onmogelijk verder doen”, zegt Bouckaert, die op krukken loopt. “Aanvankelijk hoopte ik nog dat het om een ontsteking ging en daarom reisde ik ook mee af naar Londen. Maar hier heb ik een scan laten maken en daaruit bleek dat ik een scheurtje heb. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik heb toch ook van de olympische sfeer hier mogen proeven. Nu wil ik er zeker bij zijn over vier jaar in Rio.”

De aflossingsploeg zal donderdag in de reeksen bestaan uit de broers Borlée, Antoine Gillet en

Nils Duerinck. Volgens Jacques Borlée zullen zijn zonen Kevin en Jonathan tegen dan hopelijk de ontgoocheling van de 400m-finale verwerkt hebben.

“Het was een uppercut, maar je moet zoiets aanvaarden. In de sport krijg je veel levenslessen. Onze ploeg zal klaar zijn om de finale te halen. En daarin willen we de toplanden het vuur aan de schenen leggen. We hebben dan ook een Europese titel te verdedigen. Heel wat landen liggen binnen een marge van een seconde bij elkaar. Het mentale wordt doorslaggevend.”

(BELGA)

Michael Bultheel vervangt Jente Bouckaert in aflossingsploeg 4x400m

Bekijk hier de reactie van Michael Bultheel

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier