Michael Bultheel strandt net voor finale 400m horden

Redactie KW

“Dit is een tijd die ik normaal met sprekend gemak loop. Ik heb dit seizoen zeven keer het minimum gelopen, loop zo vaak onder de 50 seconden en net hier heb ik mijn slechtste wedstrijd van het seizoen”, reageerde Michaël Bultheel ontgoocheld na zijn halve finale op de 400 meter horden op het EK atletiek in Barcelona.

De Ieperling werd vijfde in zijn reeks in 50.60. Voor de finale was een tijd van minstens 50.33 nodig. “Iedereen was traag, dat maakt het nog pijnlijker. Ik was nu véél beter voorbereid, veel meer gerust, je zou bijna denken dat het daaraan ligt. Na de vierde horde voelde ik al dat het niet ging zoals het moest.”

Na Bultheel finishte de 18-jarige Stef Vanhaeren als zesde in 50.86. “Ik ben tevreden over mijn race en mijn tijd, zeker in deze
omstandigheden: er was veel wind en het had nog maar net geregend. Ik besef ten volle wat ik nu aan het doen ben. Nu kan ik wel eindelijk rusten, na het WK voor junioren en dit Europees Kampioenschap.”

In de tweede halve finale kon ook Nils Duerinck zich niet plaatsen
bij de beste acht, hij werd zesde in 50.46. “Mijn tijd is niet slecht, maar ik was misschien iets te ontspannen, ik startte iets te traag. Ik kon wel mijn eigen koers lopen, ook al dankzij de Tsjech Prorok, waaraan ik me kon optrekken. Maar nu is het tijd voor een ander
hoofdstuk: de 4×400 meter!”

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier