Menen verslaat Roeselare op slotspeeldag van play-offs in Liga A

© VDB
Redactie KW

De slotspeeldag in de play-offs in Liga A had een mooi toetje in de aanbieding: een burenduel tussen Menen en Roeselare mét inzet. Alles kon nog met het oog op Europees volleybal. Menen won met 3-2, maar beide ploegen mogen straks wel Europa in.

Knack moest het zonder de aan de pols geblesseerde Jago stellen, waardoor Poglajen in zijn afscheidsmatch nog eens in de basis mocht starten. Tuerlinckx opende de score en duwde meteen door tot 3-6. Menen vond geen pasklaar antwoord en was de hele tijd op achtervolgen aangewezen: 20-25.

De thuisploeg nam een flitsende start in de tweede beurt (5-1) en Roeselare kwam dat verschil nooit meer te boven: 25-17. Het begin van de derde beurt was een kopie van de tweede (4-1), maar Knack kon nu wel terugvechten: 12-12. Vervolgens verknoeide Roeselare het opnieuw (16-12) en 25-20.

Europees

Een punt volstond voor Knack om zeker te zijn van de vierde plaats en daar ging het resoluut naar op zoek in de vierde set. Onder impuls van Deroo en D’Hulst stond het in geen tijd 11-16. Knack speelde eindelijk gevarieerder en kon Menen probleemloos afhouden:18-25, 2-2 en dus zekerheid over de vierde plaats. In de tiebreak was Roeselare al in gedachten bij het veroverde ticket voor de CEV Cup: 15-13.

Door de zege is Menen zeker van de vijfde plaats en een ticket voor de Challenge Cup, Roeselare eindigt vierde en mag samen met Antwerpen naar de CEV Cup.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem, Tielt en De Leie) en vanavond op WTV

Menen verslaat Roeselare op slotspeeldag van play-offs in Liga A

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier