Menen pakt drie gouden punten tegen Antwerpen

© VDB
Redactie KW

In eigen zaal heeft Menen met 3-1 gewonnen van Antwerpen. Daarmee doet het een schitterende zaak met het oog op de play-offs. Setstanden waren 18-25, 25-19, 25-21 en 25-20

Antwerpen zette meteen zijn favorietenrol kracht bij: 2-6 na een outsmash van Cox. Het middencompartiment van Antwerpen maakt al het hele seizoen indruk. Ook op het Meense parket staken van Bemmelen en Koelewijn er boven uit. Die laatstgenoemde tekende voor de 13-18. Cosemans kwam nog in bij de thuisploeg, maar de achterstand was toen al te groot.

Een omgekeerd scenario na de kampwissel met Menen dat Antwerpen nu met een 6-2 naar de keel greep. Af en toe beklijvende rally’s ook in de Vauban. Ook bij 13-9 toen Urnaut na een resem spectaculaire balwisselingen kon afwerken. Menen meteen helemaal op dreef. Radovic mocht de 1-1-setstand op de bordjes kloppen na een slechte stop bij de bezoekers.

De mannen van Dardenne raasden verder. Bij een Antwerpse netfout bedroeg de bonus alweer 5 punten. Coach Tanghe wisselde en probeerde via time-outs om zijn ploeg weer op de rails te kregen maar de thuisploeg speelde het met veel vertrouwen uit.

Drie nieuwe spelers in set vier bij Antwerpen en die stuwden hun ploeg naar een kleine voorsprong (3-6). Maar Menen speelt met zoveel meer schwung dan pakweg een maand geleden. Na een punt van Cox bij 11-9 zocht Bissegemnaar Tanghe opnieuw raad in een time-out. Maar de thuisploeg verzwakte niet, integendeel. Urnaut en Cox stonden helemaal onder stoom. Antwerpen stond er bij en keer ernaar.

Menen pakt zo drie dure punten voor de play-offs. Dinsdag gaan ze met een dosis vertrouwen in de valies naar Bulgarije voor de terugmatch in de CEV Cup tegen Gabrovo.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier