Menen houdt de drie punten thuis tegen Guibertin

Redactie KW

Prefaxis heeft in eigen zaal gewonnen van Guibertin met 3-0. Setstanden waren 25-19, 25-18 en 25-19.

De thuisploeg startte stevig en sprokkelde via Jolan Cox meteen drie bonuspunten bijeen. Na een misser van Urnaut moest Menen de tegenstander nog even naast zich dulden (16-16), maar daarna nam Anshel Ver Eecke het voortouw. Hij blokte Menen naar setwinst.

Na een receptiemisser van Ver Eecke moest Menen in de achtervolging tijdens set twee (13-16). Radovic reageerde met een knap blok en dito service. Menen was vervolgens helemaal gelanceerd. Eerst blokte Jelle Sinnesael zijn ploeg op voorsprong, daarna dwongen de Menenaars Guibertin meermaals in de fout.

Sinnesael bleef blokkerend het verschil maken in de derde beurt. Hij bracht Prefaxis op 4-2. Menen bouwde zijn voorsprong uit via een ace van Ver Eecke en dankzij een sublieme redding van Lemay (13-8). Nadien mocht Sinnesael opnieuw meermaals aan het feest. De grensploeg kwam niet meer in de problemen en de supporters gingen recht op de banken staan na een knappe prestatie van hun team.

Menen komt met deze overwinning mee aan de leiding met Asse-Lennik. Volgende zondag staat de derby tegen Roeselare op het menu.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier