Mémé Tchité (Club Brugge): “Mijn voeten zullen spreken op het veld”

© BELGA
Redactie KW

Mémé Tchité traint sinds maandag opnieuw mee met de A-kern van Club Brugge en de 29-jarige spits wil na maanden vol kommer en kwel de nieuwe kans met beide handen grijpen.

“Ik heb enorm veel goesting om aan een nieuw hoofdstuk bij Club Brugge te beginnen. Ik heb nog maar twee trainingen met de A-kern achter de rug, maar het amusement en mijn enthousiasme zijn helemaal terug”, zegt Tchité dinsdag op de website van blauw-zwart.

De aanvaller erkent dat hij moeilijke maanden achter de rug heeft. “Het was geen leuke periode, maar ik heb mijn tijd niet verprutst. Ik heb bij de beloften hard gewerkt. Ik ben blessurevrij. Ik voel me mentaal en fysiek weer helemaal top.”

“Beste periode bij Standard onder Preud’homme”

Onder de nieuwe Brugse coach Michel Preud’homme hoopt Tchité net als in hun periode bij Standard voor vuurwerk te zorgen. “Zijn komst naar Club is voor mij een godsgeschenk. Ik heb mijn beste periode als speler gekend toen Michel Preud’homme technisch directeur bij Standard was. Het is gewoon fantastisch weer met hem te kunnen samenwerken. Ik ben er zeker van mijn topniveau van weleer onder zijn bewind weer te kunnen etaleren. Hij heeft me geenszins overladen met boodschappen en richtlijnen. De coach heeft me oprecht en hartelijk gefeliciteerd met mijn comeback.”

Tchité denkt Club Brugge nog ‘heel veel’ te kunnen bijbrengen. “Maar verwacht niet dat ik nu het achterste van mijn tong zal laten zien. Mijn voeten zullen op het veld spreken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier