Megafoon kost KVO-fan stadionverbod en torenhoge boete

Redactie KW

Een discussie over een megafoon tijdens de wedstrijd KV Oostende – OH Leuven vorig seizoen dreigt KVO-fan Dieter Lefevere en zijn vrienden zwaar op te breken. Nadat ze vorig seizoen al drie maanden stadionverbod kregen, hangen hen nu veel zwaardere straffen boven het hoofd.

“Ik ben al zestien jaar een grote supporter van KV Oostende”, vertelt Oostendenaar Dieter Lefevere. “Ik kwam met mijn vader Willy Lefevere, die als steward fungeerde, naar KVO en ik heb zo mijn hart verloren aan deze club. Ik mis geen enkele wedstrijd en zorg samen met mijn vaste KVO-vrienden Daan Stubbe, Bas Laleman, Leander Debruyne en Michael Ketelers – getooid met sjaal, vlag en megafoon – zowel thuis als op verplaatsing voor de nodige ambiance.”

Dieter Lefevere : “In eerste klasse gebeuren er ergere dingen die veel minder bestraft worden.Het is echt onnozel !”

De megafoon zorgde vorig seizoen, tijdens de wedstrijd KVO-Leuven op 5 november 2009, voor een discussie. “Zoals altijd waren wij present in de spionkop, gewapend met toeters, vlaggen en megafoon. Bij het begin van de wedstrijd zat de sfeer er goed in, maar na een kwartiertje kwam een steward me vragen om mijn megafoon af te geven. Na de nodige discussie gaf Dieter zijn megafoon af, op voorwaarde dat hij hem na de wedstrijd zou terugkrijgen. “Na de match ben ik samen met Bas, Daan, Michael en Leander naar de controlekamer van de stewards getrokken om mijn megafoon op te halen. Het ging er wat luid aan toe, waarop politiecommissaris De Greef erbij gekomen is. Omdat ook mijn vrienden om uitleg vroegen, ontstond er een tumult… en daarop besliste de politiecommissaris drie maanden stadionverbod uit te spreken voor mij én voor mijn vrienden.” Dat stadionverbod liep van 15 november tot 15 februari. “Vanaf 15 februari werden we opnieuw toegelaten op KVO en hebben we zonder problemen alle wedstrijden kunnen volgen tot het einde van het seizoen. We dachten echt dat dit dossier afgesloten was”, vult Daan Stubbe aan. Maar op het einde van vorig seizoen kregen de vijf Oostendse voetbalvrienden echter een brief van Binnenlandse Zaken in de bus. “In de brief stond dat het stadionverbod vanaf september verlengd zou worden. Ik kreeg twaalf maanden stadionverbod extra en moet een boete van 650 euro betalen. Mijn vier vrienden kregen zeven maanden stadionverbod en een boete van 400 euro boete.

Dieter Lefevere : “Twaalf maanden zonder voetbal, dat is erger dan een jaar zonder seks. Ik ben er kapot van, ik kan er niet van slapen.”

“Die drie maanden stadionverbod van vorig seizoen hebben we misschien wel verdiend, maar we hebben die straf uitgezeten. Wat er nu nog eens bovenop komt, is echt overdreven… Ik krijg vijftien maanden straf omdat ik mijn mond heb opengedaan ! Ik weet niet of ik dit zal overleven… Volgens de brief zijn we niet meer welkom in gelijk welk voetbalstadion, zelfs niet op De Schorre voor jeugdvoetbal ! KVO is mijn leven !

(FR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 24 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier