Megabeachvolleyfestival op Klein Strand in Oostende lokt veel volk

Redactie KW

Het megabeachvolleyfestival lokt weer ongeveer 700 sportieve recreanten naar het Klein Strand in Oostende, waarbij het zand tussen de tenen belangrijker is dan een plaats op het ereschavotje.

Het grootste recreatief beachvolleytornooi in Vlaanderen, zegt Bloso zelf over één van haar belangrijkste sportieve evenementen. Voor deze zesde editie op het Klein Strand van Oostende van vrijdag tot zondag mocht Bloso 238 ploegen inschrijven, goed voor zo’n 700 spelers en speelsters verspreid over 49 speelvelden. “Het recreatief bezig zijn, is bij dit massagebeuren veel belangrijker dan de competitie. Het zijn dan ook vooral amateurclubs die aantreden tijdens deze driedaagse met jeugd-, volwassenen-, familie- en bedrijventornooien”, zegt Ann De Bruycker van Bloso.

Op vrijdag en zaterdag stond er wel een stevige bries, maar viel er geen regen. Ondertussen probeert Brugge de organisatie volgend jaar naar het strand van Zeebrugge te halen. Maar de stad Oostende zal die toeristische troef niet zo rap uit handen geven. Ook al wordt het Klein Strand volgend jaar na een dijkrenovatie- en verbreding nog een stukje kleiner. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier