Meesterknecht Jacques De Boever over zijn kopman Jempi Monseré

08/09/10 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Bron: Kw

In maart is het exact veertig jaar geleden dat wereldkampioen Jean-Pierre Monseré om het leven kwam. Naar aanleiding van die verjaardag brengt auteur Mark Van Hamme een ultiem huldeboek op de markt. Jacques De Boever, voormalig wegkapitein bij Flandria en meesterknecht van Monseré, haalt herinneringen op aan de renner.

Jacques De Boever werd 73 jaar geleden in het Oost-Vlaamse Gottem geboren, maar woont al de helft van zijn leven in West-Vlaanderen. "Ons huis staat op de grens van Oeselgem (Dentergem) en Gottem (Deinze), maar ik voel me West-Vlaming. Hier zijn de mensen niet alleen openhartiger, maar vooral vriendelijker..." Na zijn wielercarrière werkte Jacques De Boever vijftien jaar als internationaal vrachtwagenchauffeur en nog eens vijf jaar voor Unilin. "32 jaar geleden hebben we gebouwd, hier in Oeselgem. Daarvoor woonden we drie jaar in Oostrozebeke, waar mijn vrouw een café heeft o...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!