Meer kijkzones dit jaar op Geko Ypres Rally

Redactie KW

Deze middag werd de 48ste editie van de Ieperse Rally voorgesteld. Die vindt komend weekend plaats. De Historic Rally, die in het zog van de Rally georganiseerd wordt, is aan zijn 20ste editie toe.

Net als de voorbije jaren telt de wedstrijd mee voor het Europese kampioenschap en de Intercontinental Rally Challenge. Bekende piloten als Mikkelsen, Hänninen en Kopecky zullen er alles aan doen om Freddy Loix van een achtste zege af te houden. Tsjoen van zijn kant treedt aan met een nieuwe wagen om zijn titelkansen in het BFO-Belgian Rally Championship gaaf te houden.

Meer kijkzones

Tijdens de voorbije jaargangen zagen de organisatoren hun aantal toeschouwers sterk stijgen Daarom worden meer dan 80% van de no-public zones vervangen door 10 meter-zones. Dat zijn zones waar het publiek voortaan zal mogen komen, maar op 10 meter van de weg zal moeten blijven. De organisatoren en ook burgemeester Dehaene doen een oproep aan het publiek om de 10 meter-zones strikt te respecteren. Wie zich er niet aan houdt, riskeert een boete van 150 euro.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier