Mbaye Leye laat waterkansje op Zulte Waregemstunt in Champions League liggen

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft in Anderlecht niet voor een stunt kunnen zorgen tegen PSV in de derde voorronde van de Champions League. Het werd 0-3 nadat de heenwedstrijd in Eindhoven op 2-0 was geëindigd.

Francky Dury koos met Bruno Godeau op de linksback en Junior Malanda naast Olafur Skulason als buffer voor de verdediging voor meer zekerheid dan vorige week. Grootste slachtoffers van het aangepaste spelconcept waren Bryan Verboom en Franck Berrier, die naar de bank verhuisden.

Meteen grote kans voor Leye

Zulte Waregem begon vol overgave aan de wedstrijd en na 6 minuten was het al bijna bingo. Een bedrijvige Ibrahima Conté slalomde door de bezoekende defensie, legde gepast terug op Mbaye Leye, maar die besloot op ploeggenoot Skulason. Essevee domineerde de eerste 20 minuten en versierde nog enkele kleine kansjes, maar van dan af toonde PSV zich de gevaarlijkste ploeg. Vooral Tim Matavz bleek een gesel voor de Zulte Waregemdefensie. Bij zijn eerste poging duwde Sammy Bossut de bal in de voeten van Memphis Depay, die de huizenhoge kans naast besloot. Korte tijd later draaide weer Matavz zich mooi vrij in het strafschopgebied, maar zijn inzet ging opnieuw langs.

Habibou geblesseerd

Op het halfuur kwam Jens Naessens bij Zulte Waregem de geblesseerde Habib Habibou vervangen. Essevee stak nog even de neus aan het venster met een kopbal van D’Haene in de handen van doelman Jeroen Zoet, maar in de 38ste minuut was het weer bijna prijs aan de overkant. Matavz dook nog maar eens in de rug van de ‘thuisdefensie’, maar Bossut hield zijn doel goed klein.

Depay nijpt Zulte Waregem dood

In het begin van de tweede helft was Depay de boeman van Zulte Waregem. Eerst kopte de jonge spits nog rakelings naast, vervolgens hield Bossut hem van een doelpunt. Steve Colpaert probeerde dat bij zijn volgende kans ook, maar een verdediger hoort dat uiteraard niet met de hand te doen. Rood voor Colpaert en strafschop voor PSV, feilloos omgezet door Matavz. Essevee had op dat moment enkel kunnen dreigen met een onbesuisd schot van Leye dat rakelings langs de linkerkruising zoefde.

Heerlijke goal van Bakkali

Bossut etaleerde in de 66ste minuut nog eens zijn bloedvorm door pal te staan op zijn schot. Plots vielen nog enkele kleine kansjes te noteren voor Bruno Godeau, Ibrahima Conté en Jens Naessens, maar die konden PSV niet in verlegenheid brengen.

Ruim een kwartier voor tijd zette de piepjonge Belg Zakaria Bakkali PSV helemaal op rozen door een voorzet in één tijd heerlijk in doel te verwerken. In het slot van de wedstrijd behoedde Bossut Essevee met zijn zoveelste redding van de avond voor de 0-3 van Georginio Wijnaldum. Maar die kwam er alsnog via Adam Maher.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier