Maxime Lestienne 6 maanden geschorst voor Belgische nationale ploeg

© BELGA
Redactie KW

De schorsing geldt zowel voor wedstrijden van de beloften als van de Rode Duivels.

Maxime Lestienne zal minstens zes maanden geen wedstrijden voor de Belgische nationale ploegen (Rode Duivels en beloften) spelen. De Belgische Voetbalbond meldde donderdag immers dat de sportieve cel van de A-ploeg en de U21 beslist heeft om de speler van Club Brugge te schorsen voor alle wedstrijden bij de nationale ploegen voor een periode van zes maanden (tot 1 maart 2014) en dit wegens het overtreden van de gedragscode.

Betrapt met vriendin

De winger van Club Brugge, die zondag nog tweemaal scoorde in de met 4-0 gewonnen partij tegen Anderlecht, werd begin september omwille van disciplinaire redenen uit de beloftenkern van coach Johan Walem gezet voor de EK-kwalificatieduels tegen Italië en Noord-Ierland. ‘Max’ was met een vriendin betrapt in het hotel van de Belgische selectie, en had zo de gedragscode niet nageleefd.

Wilmots steunt beslissing

De Voetbalbond benadrukte toen ook al dat bondscoach Marc Wilmots de beslissing voor 100% steunde en dat er na de twee beloftenduels een sanctie zou volgen. Donderdag volgde die sanctie, en die bleek niet min. “Na afloop van deze periode, zal de speler in kwestie opnieuw kunnen worden opgeroepen voor de nationale ploeg en een blanco strafregister genieten”, meldde de KBVB nog. “Indien een speler uit de betrokken selecties echter de gedragscode nog overtreedt, zal een automatische schorsing van twee jaar worden toegepast”, klinkt het.

Bondscoach Marc Wilmots maakt op donderdag 3 oktober zijn selectie voor de cruciale WK-kwalificatie-interlands van de Duivels bekend, op vrijdag 11 oktober in Zagreb tegen Kroatië en op 15 oktober in Brussel tegen Wales.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier