Matias Suarez wint Gouden Schoen

© BELGA
Redactie KW

De Gouden Schoen gaat naar Anderlechtspeler Matias Suarez. Dat bleek woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen in het Kursaal van Oostende. Club Bruggespeler Vadis Odjidja werd vierde.

Suarez is de eerste Argentijn die de Gouden Schoen in ontvangst mag nemen. Op de erelijst volgt hij zijn ex-ploegmaat Mbark Boussoufa op, die de Schoen vorig jaar in januari kreeg en enkele maanden later naar het Russische FC Anzhi Makhachkala verkaste.

Suarez lukte hetzelfde huzarenstukje als Gilles De Bilde in 1994, zijn voorganger in de spits bij Anderlecht. Die sprokkelde ook al zijn punten in de tweede stemronde en ging toen tot eenieders verbazing met de Gouden Schoen aan de haal. Witsel en Courtois konden dit jaar geen punten sprokkelen in de tweede stemronde aangezien ze sinds vorige zomer in het buitenland actief zijn.

‘Mati’ Suarez speelde vorig seizoen een vrij matige terugronde, maar in de heenronde van het huidige seizoen ontbolsterde hij helemaal bij paarswit. Zowel in de Pro League als in de Europa League was hij al goed voor zeven doelpunten. In de Belgische competitie loodste hij Anderlecht daarmee naar de leidersplaats, in de Europa League mag hij zich met zijn zeven treffers voorlopig topschutter noemen.

Club Bruggespeler Vadis Odjidja viel net naast het podium, Ivan Perisic (ex-Club) werd tiende.

Matias Suarez wint Gouden Schoen

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op WTV en Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier