Mathias Desaever stopt bij BBC Zwevezele One, dat na dit seizoen wordt opgedoekt

Redactie KW

Mathias Desaever stopt door gewijzigde werkomstandigheden met onmiddellijke ingang bij tweedenationale BBC Zwevezele One. Een nieuwe klap voor het bestuur van de Zwevezeelse basketbalclub, dat de knoop nu definitief heeft doorgehakt : volgend seizoen wordt de eerste ploeg opgedoekt.

“Ik wil meteen benadrukken dat deze beslissing niets te maken heeft met de club of voorzitter Peter Casteleyn. We zijn in de beste verstandhouding uit elkaar gegaan”, vertelt Mathias Desaever. “De reden van mijn beslissing is dat mijn echtgenote en ik zopas een tweede zaak hebben overgenomen : kinderboetiek Kadet in de Witte Nonnenstraat in Oostende. We waren al een tijdje op zoek naar iets, maar dat is onverwachts in een stroomversnelling terecht gekomen. Mijn partner staat sinds woensdag in de winkel, waardoor ik nu zo goed als alleen de kantine van het Sportcentrum De Koninklijke Stallingen in Oostende openhoud. Dat is niet meer te combineren met basketbal in tweede nationale.”

Geen vervanger

Bij voorzitter Peter Casteleyn sloeg het nieuws in als een bom. “Een verrassing en een bijkomende domper in een al heel moeilijk seizoen”, zucht hij. “Maar ook ik wil benadrukken dat we in de beste verstandhouding uit elkaar gegaan zijn. Ik vind het enorm spijtig, maar ik heb respect voor zijn beslissing.”

Een vervanger zal Zwevezele voor de resterende acht wedstrijden niet meer aantrekken. “En ik kan ook zeggen dat we volgend seizoen onze eerste ploeg uit competitie halen. We gaan alles zetten op onze tweede ploeg, die dan hopelijk in eerste provinciale uitkomt, en van daaruit opnieuw opbouwen.”

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (edities De Weekbode Torhout & Tielt, Brugsch Handelsblad en De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier