Match nul voor ‘Magic’ Kobe Vandekerckhove in Izegem, publiek oneens met beslissing

© VDB
Redactie KW

Het Izegemse bokspubliek sloot op Kerstmis Kobe Vandekerckhove weer in de armen na zeven jaar afwezigheid.

De Roeselarenaar bokste match nul tegen de Oekraïner Gruynyck, maar volgens het publiek moest hij nipt gewonnen hebben. De Izegemse kerstmeeting was voor de nieuwe organisatoren een succes. Er was meer volk dan op Allerheiligen en dat publiek kon genieten van heel mooie en vaak evenwichtige kampen.

Kobe Vandekerckhove moest het in 6 ronden opnemen tegen de Ivan Gruynyck. De eerste 2 ronden kreeg de Roeselarenaar het moeilijk tegen een stevig uithalende Oekraïner. Maar de 4 volgende ronden waren ongetwijfeld voor Kobe, vooral dankzij zijn betere fysiek. Het verdict van de ringrechters zorgde voor nogal wat ontgoocheling bij het publiek. Eén referee gaf hem met 2 punten gewonnen, een andere hield het bij match nul, maar referee Flor Vandeverre gaf Kobe met 1 punt verloren. Match nul dus en een anticlimax.

Ontgoocheld

Kobe was duidelijk erg ontgoocheld en kon de beslissing van Vandeverre maar moeilijk slikken. “Uiteraard een voor mij tegenvallende uitslag”, zei Kobe. “Ook al is een match nul is toch nog altijd beter dan verliezen. Ik heb bovendien de indruk dat het publiek tevreden was over mijn kamp. Ik ben er nu van overtuigd dat ik na een minder jaar in 2011 toch weer heel wat vooruitgang heb geboekt.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier