Marvin Van Daele dit weekend in Motorcross der Naties.

Redactie KW

Dit weekend wordt in Saint Jean d’Angely de Motorcross der Naties gereden, de traditionele afsluiter van het seizoen. Op het Franse circuit treden in totaal meer dan honderd crossers uit 35 verschillende landen aan. Marvin Van Daele, de Pittemnaar die naar Dessel uitweek, verdedigt samen met Joël Roelants en Kevin Strijbos de Belgische eer.

Zaterdag worden de kwalificaties gereden in de drie verschillende klassen: MX1, MX2 en Open. De negentien beste landen gaan rechtstreeks door naar de finale zondag. De verliezende teams strijden zondagmorgen in één reeks voor het laatste finaleticket, waardoor in totaal dus twintig landen strijden om de eindwinst.De blessurelast bij België ligt te hoog om tot de favorieten te behoren. Teammanager Joël Smets zag eerder Steve Ramon, Ken De Dijcker, Clément Desalle en Jeremy Van Horebeek uitvallen. Ook Joël Roelants is niet topfit met een blessure aan de rechterduim opgelopen tijdens de laatste GP van het seizoen in Fermo, maar de Antwerpenaar kan toch starten in de MX2. Kevin Strijbos (MX1) en Marvin Van Daele (Open) vervolledigen het Belgische team.

De Verenigde Staten, Frankrijk en Italië hebben de grootste winstkansen. De VS schreven de laatste zes edities van de Motorcross der Naties op hun naam en wonnen de landenwedstrijd in totaal al 21 keer. Groot-Brittannië telt 16 zeges, België won voor het laatst in 2004 en zegevierde in totaal al 14 keer.

(BELGA/DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier