Markegem thuisbasis van tweede floorballclub van de provincie

Nancy Van Wijnen, Xavier Spiesschaert, Leander Spiesschaert, Joachim Simoens, Mauro Brunello zijn trots op hun nieuwe Floorballteam. (Foto Danny)
Redactie KW

Floorball is nauwelijks bekend en is overgewaaid uit Amerika. Fireballs Tielt was tot voor kort de enige West-Vlaamse club die de met ijshockey gerelateerde sport uitoefent. Dat is nu veranderd, want sinds begin dit jaar heeft ook Markegem zijn eigen floorballteam.

“Op grote vraag van heel wat volwassenen uit de streek, wou ik een club op recreatief niveau oprichten”, zegt Leander Spiesschaert (37) uit Tielt. “Ik wil de mogelijkheid bieden om na het werk ontspannen een nieuwe sport te beoefenen.” Leander start de sessie telkens met een kwartier initiatie op beginnersniveau. Daarna volgt een match onder de aanwezigen. “Een ideale manier om de technieken toe te passen en de spelregels onder de knie te krijgen.”

“Floorball is van alle leeftijden en kan zeker nog aangeleerd worden aan volwassenen. Dat bewijst ex-Anderlechtspeler Pär Zetterberg”, zegt Spiesschaert. “Hij begon na zijn voetbalcarrière en is vandaag nog actief speler bij Waterloo Lions.”

Floorball maakt vooral opmars in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Alle geïnteresseerden vanaf 17 jaar kunnen vrijblijvend twee proeflessen meemaken op maandagavond van 21 tot 22 uur in de sporthal in de Brouwerijstraat. Op dit moment zijn de leeftijden al heel divers, van 17 tot en met 45 jaar. Ook 50-plussers zijn welkom. Eén dame diende zich al aan. Alle materiaal is aanwezig, enkel een sportieve outfit is nodig.

(EVWD)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier