Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) start in Driedaagse van West-Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

Na de afgelasting van Kuurne-Brussel-Kuurne zal Mark Cavendish vrijdag starten in de eerste rittenkoers van België, de Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’.

“In de Driedaagse van West-Vlaanderen krijgt Cavendish de gelegenheid drie opeenvolgende dagen te koersen”, stelt manager Patrick Lefevere. “Zondag bleef hij al verstoken van koersritme en met zijn deelname aan deze driedaagse kan hij zo de leemte tot Tirreno-Adriatico (6-12 maart) opvullen. Bovendien heb ik enkele grote West-Vlaamse sponsors en plezieren we het organisatiecomité met de komst van de ex-wereldkampioen.”

Niet zonder ambitie

De Britse spurtbom verschijnt overigens niet zonder ambitie aan de start in West-Vlaanderen. “Als Cavendish ergens start, dan is dat om te winnen. Zo ook in de Driedaagse van West-Vlaanderen”, besloot Patrick Lefevere.

De Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ start op vrijdag 1 maart met een proloog in en rond de zeedijk van Middelkerke. Daags nadien trekt het peloton van Brugge naar Harelbeke. De rittenkoers wordt op zondag 3 maart afgesloten met de rit in lijn tussen Nieuwpoort en Ichtegem. Vorig jaar ging de eindzege er naar Julien Vermote (Omega Pharma-Quick Step).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier