Mark Cavendish komt naar Kuurne

© REUTERS
Redactie KW

De organisatoren van Kuurne-Brussel-Kuurne hebben de 25 ploegen bekend gemaakt die op 26 februari zullen deelnemen aan de 65ste editie van de semiklassieker. De Britse spurtkoning Mark Cavendish wordt de te kloppen man op de Brugsesteenweg.

In Kuurne-Brussel-Kuurne mogen maximum elf WorldTourploegen aan de start verschijnen. Daarnaast koos de organisatie voor twaalf Procontinentale teams en twee continentale ploegen. De absolute blikvanger wordt wereldkampioen Mark Cavendish.

Daags voor de officiële wedstrijd van de profs is er voor het eerst een Kuurne-Brussel-Kuurne voor wielertoeristen. De recreanten kunnen kiezen voor een afstand van 35, 55 of 85 kilometer.

Deelnemende ploegen:

World Tour: Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick.Step, BMC Racing Team, AG2R-La Mondiale, Katusha Team, Rabobank, Team Garmin-Cervelo, Vacansoleil-DCM, Team Sky, Greenedge, FDJ-BigMat.

Procontinentale ploegen: Topsport Vlaanderen-Mercator, Accent.Jobs-Veranda’s Willems, Project 1t4i, Cofidis, NettAp, Landbouwkrediet, Bretagne-Schuller, Saur-Sojasun, Farnese Vini-Selle Italia, Spidertech powered by C10, Team Type 1-Sanofi, Europcar.

Continentale ploegen: AN Post-Sean Kelly Team en La Wallonie-Bruxelles.

(MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier