Marino Vanhoenacker wil top tien halen op de Iron Man van Hawaï

Redactie KW

De 32-jarige Jabbekenaar Marino Van Hoenacker is vrijdagvoormiddag naar Hawaï vertrokken waar hij op 11 oktober zal deelnemen aan de Iron Man triatlon, dé zwaarste wedstrijd waar maar liefst 1.800 deelnemers aan de start komen . Hij vertrekt speciaal vroeger om zich te kunnen aanpassen aan de temperaturen.

“De eerste vier of vijf dagen ben ik daar niks waard. Ik heb er last van de vochtigheid en moet er ontzettend veel zweten. Om dit te voorkomen kon ik gebruik maken van de klimaatkamer in Leuven maar ik moet dan twee maal per week richting Leuven. Met files ingerekend ben ik telkens tussen de vier à vijf uur onderweg. Dan kan ik niet trainen. Ik geloof ook niet dat de klimaatkamer hetzelfde effect heeft dan een aantal dagen vooraf te klimatiseren,” vertelt Marino die opnieuw kan rekenen op zijn trouwe sponsor Peter Callant van Verzekeringen Callant.

Peter vertrekt op 2 oktober naar Hawaï om Marino aan te moedigen. Hij neemt echter ook een televisieploeg mee van Focus tv zodat het thuisfront ook beelden te zien krijgen van Marino in Hawaï.

Het is de bedoeling van Marino om zeker binnen de eerste tien te eindigen. Er zitten in elk geval een aantal zeer goeie zwemmers in die het verschil kunnen maken. “Ik wil in elk geval nog enkele jaren doorgaan met deze sport want ik merk dat 34 à 35 jaar de ideale leeftijd is. Het is nog een kwestie van geduld hebben. Ik vermoed dat je lichaam dit een zestal jaar kan volhouden,” vertelt Marino. (SR/foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier