Marino Vanhoenacker en Grace Verbeke beste West-Vlaamse sporters

Redactie KW

In het concertgebouw vond woensdagavond het Gala van de West-Vlaamse Sport plaats. In zeven categorieën werden de Brechtjes, de provinciale sporttrofeeën 2010, uitgereikt. Wielrenster Grace Verbeke werd uitgeroepen tot sportvrouw, triatleet Marino Vanhoenacker tot sportman van 2010.

Het Brugse Concertgebouw was woensdagavond aardig volgelopen voor de uitreiking van de West-Vlaamse sportprijzen. Triatleet Marino Vanhoenacker haalde het bij de mannen voor veldrijder Klaas Vantornout en volleybalspeler Matthijs Verhanneman. Bij de vrouwen ging wielrenster Grace Verbeke met de trofee lopen. Zij haalde het van zwemster Fanny Lecluyse en volleybalspeelster Charlotte Leys, momenteel in Polen aan de slag. De trofee voor de beste West-Vlaamse sportploeg ging naar Knack Randstad Roeselare. De volleyploeg haalde het van Basketbalclub Oostende en het tennisduo Dick Norman-Wesley Moodie.

Renner Jens Keukeleire werd uitgeroepen tot beste jongere van 2010, karter Kenny Geldhof uit Ieper werd laureaat in de categorie ‘Beoefenaar minder bekende sport’. Handbiker Wim Decleir (Harelbeke) werd sporter met een handicap van het voorbije jaar. Tot slot kreeg wielermecenas Willy Van Keirsbulck de trofee voor sportverdienste.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier