Marcel Kittel wint in Oostduinkerke, Andy Capelle rijdt hele dag voorop

Redactie KW

De Duitser Marcel Kittel heeft in een spurt de tweede rit van de Driedaagse De Panne – Koksijde op zijn naam geschreven. In Oostduinkerke was hij de snelste van een ruim peloton. Maar de man van de wedstrijd is zonder twijfel Andy Cappelle die een marathonsolo net niet kon afronden.

De tweede rit van de Driedaagse maakte even een ommetje langs de Kemmelberg maar is vaak een vlakke rit met een lange vlucht die probeert uit de klauwen van het peloton te blijven. Dat was vandaag niet anders. Vluchters van dienst waren de Deen Vandborg en twee jongens die de streek goed kennen: Jonathan Breyne uit Menen, bij de beloften nog Belgisch kampioen tijdrijden geweest. En Andy Cappelle uit De Panne, die reed haast een thuiswedstrijd.

Alles of niets

Ze namen een bonus van meer dan zes minuten maar in de winderige polders bleek het lastig opboksen tegen een jagend peloton waar Omega Pharma Quik-Step de teugels strak hield. Andy Cappelle bleek de sterkste van het trio en reed op weg naar Oostduinkerke echt wel de pannen van het dak in een alles of niets solo.

Barsten zat er niet in voor Cappele, buigen uiteindelijk wel. Op 11 km voor de eindstreep was zijn liedje uit. De rushestrui houdt hij er vandaag wel aan over. Niemand raakte nog weg, we kregen de voorspelde massaspurt. En die werd gewonnen door de Duitser marcel Kittel, voor Alexander Kristoff en Boy Van Poppel.

(JV/BC)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier