Marc Coucke : de nieuwe sterke man bij KV Oostende

© BELGA
Redactie KW

Marc Coucke, de ceo van Omega Pharma, is de nieuwe hoofdaandeelhouder van KV Oostende. Hij heeft nu zestig procent van de aandelen in handen.

Het was al langer geweten dat KVO-voorzitter Yves Lejaeghere een overnemer zocht voor zijn belangen in KV Oostende. Drie maanden geleden was er nog de stamnummersaga met Patrick Decuyper en daardoor ging Marc Coucke uiteindelijk toch overstag. “Na lang zagen kon ik hem eigenlijk overhalen”, lachte een zichtbaar opgeluchte Yves Lejaeghere.

Marc Coucke kocht zestig procent van de aandelen, Yves Lejaeghere behoudt dertig procent. De rest gaat naar hoofdsponsor Bart Versluys en uiteraard krijgen de fans ook een kans om aandelen te kopen.

“Het budget gaat per direct van vier tot vijf miljoen euro en deze week doen we nog drie tot vier transfers. Meerwaardespelers, direct inzetbaar”, laat Marc Coucke weten.

Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur, Yves Lejaeghere blijft voorzitter-manager van KV Oostende. “KVO wordt dus de enige club in België met twee voorzitters”, lacht Yves Lejaeghere.

Marc Coucke staat al jaren bekend als fan van KV Oostende. In een ver verleden zetelde hij al eens in de raad van bestuur en even was hij zelfs hoofdsponsor. Coucke leerde KV Oostende kennen door als kind op vakantie te gaan naar Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier