Mama van Gianni Meersman is klaar voor het BK wielrennen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zondag wordt in La Roche het Belgisch kampioenschap wielrennen beslecht en Gianni Meersman staat met stip als een van de topfavorieten genoteerd. Moeder Nadine hoopt dat haar zoon zijn droom kan waarmaken.

In zijn eerste jaar bij Omega Pharma-Quick Step schreef Gianni Meersman onder andere twee ritoverwinningen in de Ronde van Romandië op zijn naam en won hij het puntenklassement van het Critérium du Dauphiné Libéré. “Het gaat inderdaad zeer goed met onze zoon”, aldus Nadine. “Maar hij houdt zijn beide voeten op de grond.”

Zondag is Gianni topfavoriet om Tom Boonen op te volgen als Belgisch kampioen. Nadine: “En dat vinden we niet zo leuk. (lacht) Gianni is bescheiden en wordt niet graag naar voor geschoven. Wij vertrekken zaterdag al naar La Roche, maar zenuwachtig zal ik niet zijn. Mocht hij zondag evenwel nog in de finale meestrijden, dan zullen de zenuwen wel opborrelen. Gelukkig kan ik mijn emoties nog goed verbergen.” Twee jaar geleden eindigde de Meulebekenaar al op de tweede plaas. Nu een trapje hoger? “Mocht dat mogelijk zijn! Het zou mooi zijn voor Gianni, ook na die twee jaar vol rugproblemen.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier