Malisse plaatsje hoger in ATP-ranglijst

© BELGA
Redactie KW

Xavier Malisse staat maandag 46de op de nieuwe ATP-ranglijst. Dat is één plaatsje hoger dan vorige maandag. De West-Vlaming haalde vorige week de kwartfinales van het toernooi van Metz, maar moest daarin opgeven met een schouderblessure.

Olivier Rochus strandde in de tweede ronde van het Franse toernooi en is 75e op de wereldranglijst, vijf plaatsen beter dan op de vorige ranglijst. De beste ‘klimmer’ bij de Belgen is echter Steve Darcis. De Luikenaar haalde de halve finales van het Challenger-toernooi in het Turkse Izmir en komt nog wat steviger in de top honderd te staan: hij springt van 95 naar 86.

In de top vijf zijn er geen wijzigingen: Novak Djokovic blijft op één met 14.720 punten, meer dan 4.000 meer dan Rafael Nadal. Roger Federer is derde met 8.380 punten, gevolgd door Andy Murray en David Ferrer.

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga won zondag het toernooi van Metz en sprint van tien naar zeven. Florian Mayer was de beste in het andere ATP-toernooi vorige week in Boekarest, de Duitser wint twee plaatsen en belandt op stek 22. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier