Malisse in kwartfinales gemengd dubbel, Norman naar halve finale dubbel Wimbledon

Redactie KW

Kim Clijsters en Xavier Malisse hebben zich woensdag voor de kwartfinales van het gemengd dubbel geplaatst in Wimbledon. Dick Norman plaatste zich samen met de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie voor de halve finales van het grandslamtoernooi.

Malisse en Clijsters amuseerden zich behoorlijk op het court en pakten woensdag de eerste reekshoofden in, de Australische Samantha Stosur en de Serviër Nenan Zimonjic. In de kwartfinales staan Clijsters en Malisse tegenover de Australische Rennae Stubbs en de Braziliaan Marcelo Melo.

Dick Norman naar halve finales

En ook Dick Norman is weer goed op dreef met zijn dubbelpartner. Het duo won in de kwartfinales van de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan, de tweede reekshoofden. Vorig jaar werden Norman en Moodie in de halve finales nog uitgeschakeld door de broers Bryan. De Duitser Philipp Petzschner en de Oostenrijker Jurgen Melzer zijn de volgende tegenstanders voor Norman en Moodie. Norman en Moodie, in 2009 finalisten in Roland-Garros, vormen als zevende reekshoofd nu het hoogst gerangschikte paar in het toernooi.

(Belga/FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier