Maken Stijn Devolder en Leif Hoste zondag favorietenrol waar in De Ronde?

Redactie KW

(VIDEO) Wie weet komt het gevaar voor het favorietenduo Boonen-Cancellara zondag wel uit West-Vlaamse hoek ? Stijn Devolder en Leif Hoste hebben de afgelopen week bewezen dat er weer rekening met hen moet worden gehouden. De resultaten zijn er nog niet, maar ze gaan beiden weer mee tot in de finale, en dat was toch al een tijdje geleden.

Vorig jaar reden ze anoniem over de streep in Meerbeke, Devolder als 55ste, Hoste als 56ste. Voor het tweede jaar op rij waren ze niet in het stuk voorgekomen. Een schril contrast met de dubbele winst van Devolder in ’09 en ’08, en de drie derde plaatsen van Hoste in de jaren daarvoor.

Dit jaar lijkt het anders te gaan worden. Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke toonden een gretige Devolder en Hoste, een indruk die bevestigd werd in de Driedaagse van De Panne-Koksijde, al was de ultieme test in de tijdrit nog niet overtuigend.

“Ideaal aan de start”

“Als je moet een vergelijking maken, dan is het inderdaad een tijdje geleden dat ik zo goed was,” zegt Leif Hoste. Ook Stijn Devolder start zondag met een goed gevoel. “Ik denk dat ik ideaal aan de start kom. Gisteren heb ik nog bijgetraind, dus dat zat nog een beetje in mijn lijf vandaag om echt echt fris aan de start van de tijdrit te komen. Ik gebruik dat niet als uitvlucht. Ik denk dat ik een ideale De Panne heb kunnen afwerken, en dat ik klaar ben voor zondag.”

Hoste geniet volop het vertrouwen van zijn ploeg. Hij is de enige kopman.

(JV/JS)

Maken Stijn Devolder en Leif Hoste zondag favorietenrol waar in De Ronde?

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier