Mak KV Oostende onderuit tegen rode lantaarn

KV Oostende ging met de billen bloot tegen een veel enthousiaster Doornik. De kustploeg verloor met 2-1.

Doornik probeerde de kustploeg van bij de aftrap vast te zetten. De eerste kans kwam er via Dorizon, maar hij besloot op KVO-doelman Dantschotter. Na twintig minuten stond de 1-0 op het bord voor de thuisploeg. Dantschotter liet zich verrassen op een dichte kopbal van Mouissi. Oostende reageerde meteen via Wallaeys, maar zijn kopbal werd simpel door Martin gepakt. Even later ontsnapte KVO aan een dubbele achterstand toen Mouissi te verrast was na een verdedigende flater. Vijf minuten voor rust gingen de poppen aan het dansen en kreeg thuisverdediger Barul rood na een slag.

In de tweede helft kroop de thuisploeg terug om zijn voorsprong veilig te stellen. Oostende werd het spel opgedrongen, maar het was bijna Doornik dat de score verdubbelde op een counter. Dantschotter redde de poging van Nicoise echter knap. Even later zorgde diezelfde Nicoise opnieuw voor gevaar, maar de tijdig teruggekeerde Vanderberghe blokte het schot nog af. De kustploeg kon slechts sporadisch dreigen van op afstand, maar plotseling kreeg Ferreira-Lino een open kans. Hij besloot echter naast. Wallaeys ontsnapte nog aan een tweede gele kaart en Dantschotter hield zijn ploeg recht door alweer Nicoise van een doelpunt te houden. Twintig minuten voor tijd moest de thuisploeg met negen man verder nadat Seoudi rood kreeg na een aanslag op Saintini. Ondanks twee man meer kon Oostende niet dreigen en was het Nicoise die de 2-0 onder de doelman kon binnenschuiven. Vijf minuten voor tijd kon Mirchev nog de aansluitingstreffer maken met een knappe kopbal, maar meer zat er niet meer in. (SM)