Luiks parket bevestigt aanklacht tegen Christian Benteke (ex-KV Kortrijk)

© Foto BWB
Redactie KW

Christian Benteke, aanvaller bij KRC Genk, wordt verdacht van diefstal met geweld en slagen en verwondingen. Dat bevestigt het parket van Luik woensdag aan Belga. Daarmee wordt de communicatie van Genk tegengesproken: de club meldde dat de speler een getuige in een dossier over carjacking is.

Afgelopen zaterdag werden in Grivegnée (Luik) drie verdachten opgepakt bij een voertuig waarvan bleek dat het op 14 oktober gestolen was in Parijs. De drie mannen werden ter beschikking gesteld van het parket waarna ze werden vrijgelaten. De drie verklaarden dat ze de wagen voor 6.000 euro gekocht hadden en dat ze niet op de hoogte waren van de diefstal.

Drie daders opgepakt

Zondag werd dan de vermoedelijke verkoper van de gestolen wagen in Luik klemgereden door twee voertuigen. De man kreeg verschillende slagen toegediend, waarna de daders wegvluchtten met zijn wagen. De politie kon drie vermoedelijke daders oppakken. Het gaat om een 24-jarige Luikenaar, een 23-jarige man uit Brussel en de 21-jarige voetballer Christian Benteke uit Grivegnée.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier