Luc en Frederik Van Lierde beiden op de Iron Man

09/10/08 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Bron: Kw

Luc (40, Brugge) en Frederik (29, Menen) Van Lierde zijn (nog steeds) geen familie van elkaar, maar hebben toch heel wat gemeen met elkaar. Toen Luc in 1996 zijn eerste Iron Man in Hawaii won, had Frederik er net zijn eerste triatlon op zitten. In 2008 staat Luc aan de start van zijn allerlaatste Iron Man, Frederik maakt zaterdag zijn debuut in Hawaii. Luc stootte door naar de absolute wereldtop, Frederik staat misschien wel klaar om in zijn voetsporen te treden.

Time to beat, 8u04'08". De tijd die Luc Van Lierde neerzette in 1996 is nog steeds de recordtijd op Hawaii. "Die zal ooit wel eens verbeterd worden, maar iedereen is hier zo gefocust op winnen, dat ze nauwelijks letten op de chrono," verklaart hij aan de vooravond van zijn laatste deelname in Kailua-Kona. "Na mijn achtste plaats van vorig jaar, wou ik enkel terugkomen als ik minimum even goed kon doen. Ik had nog een contract van één jaar bij mijn sponsors, waarom dus niet ?"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!