Lothar Desmet uit Pittem wint herfstkampioenschap motorcross bij de nieuwelingen

10/10/16 om 14:42 - Bijgewerkt om 15:14

VJMO-MCLB waren op 8 en 9 oktober te gast in het Oost-Vlaamse Eksaarde voor de tweede wedstrijd van het Herfstkampioenschap.

Lothar Desmet uit Pittem wint herfstkampioenschap motorcross bij de nieuwelingen

Lothar Desmet uit Pittem mocht met de bloemen huiswaarts. © Foto a-Coghe

Lothar Desmet uit Pittem mocht met de bloemen huiswaarts als winnaar bij de Nieuwelingen mx1. Hij won de eerste reeks en kwam als vierde door de finish in de tweede manche, en had daarmee voldoende voor de eindzege. Jamie Vandenberghe (Westkerke) mocht mee op het podium als derde in totaal na zijn vijfde plaats en reekszege.

Stanley Verstraete (Zerkegem) won beide reeksen bij de Nationalen en was eindwinnaar in de groep mx2. Emilio Vannieuwenhuyze, de 15-jarige uit Lichtervelde, debuteerde bij de Nationalen Open en bevestigde met een zesde en derde plaats waarmee hij net het podium miste als vierde bij de Nationalen mx2. Opvallend was de holeshot van Emilio in de tweede manche, maar door een slippertje verspeelde hij de koppositie. Simon Dinneweth (Ruiselede) werd derde bij de Nationalen mx1.

Jorne Tytgat (Kerckhove) werd dubbel tweede bij de Internationalen achter David Segers. Hij mocht naar de hulde als tweede bij de Inters mx1. Jens Bleyaert (Sysele) vierde, en Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) vijfde. Greg Demeulemeester (Kerckhove) dubbel tweede bij de Internationalen mx2. Damon Tanghe (Ooigem) pakte zijn eerste eindzege bij de Internationalen, hij kwam als vijfde en achtste onder de geblokte vlag als dubbele reekswinnaar bij de Inters Open B. Michael Dekeyser (Ruiselede) mocht mee naar de hulde als derde.

Ook dames oogsten succes

Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) werd driedubbel tweede bij de Dames Open. In beide reeksen moest zij haar meerdere erkennen in Salie Hauters.

Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht naar de hulde als derde bij de Nieuwelingen B, hij kwam als derde en vierde door de finish. Sander Lauwers (Dentergem) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Nieuwelingen Open, en kwam als vierde onder de geblokte vlag in de tweede manche. Hij was daarmee tweede in de eindstand.

Damon Ingels (Maldegem) schreef de eerste reeks der Juniors mx2 op zijn naam, in de tweede manche pas vijfde, alsnog goed voor de tweede eindstek. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) was opnieuw de enige aan de start in de categorie Masters en dus opnieuw bloemen voor de sympathieke kampioen.

Jens De Kegel (Koekelare) werd tweede in de eerste reeks der vierwielers achter Dorano Plevoets. In de tweede manche was het andermaal een tweestrijd, met ditmaal winst voor Jens. In de eindstand bij de Quads A moest hij vrede nemen met de tweede plaats met enkele seconden verschil.

Bij de Zijspannen was het weer West-Vlaanderen boven

Maxime Van Der Haeghen - Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) schreven beide reeksen op hun naam en werden eindwinnaars in groep A. Kenneth Dierckens-Dagwin Sabbe) werden tweede in groep A met de tweede en derde plaatsen. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) kwamen als derde en tweede door de finish na knappe inhaalraces en mochten op het derde schavotje plaats nemen.

In groep B waren de bloemen voor Dylan Boussy-Robin Wille (Koekelare-Oostrozebeke) die in beide reeksen als vijfde onder de geblokte vlag kwamen. Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke) werden tweede in groep B, en de derde podiumplaats was voor Kevin Merreel uit Izegem met thuisrijder Frederic Van Der Voorden in het bakje.

Volgende afspraak op zondag 16 oktober in Sinaai voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

(GA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!