Liesbeth Hessens uit Blankenberge wint de Crocodile Trophy

Redactie KW

De Blankenbergse verpleegkundige Liesbeth Hessens (30) heeft zich in Australië tot winnares van de Crocodile Trophy gefietst.

De Crocodile Trophy is een meerdaagse wedstrijd voor mountainbikes in Australië. Ze wordt betwist in de hitte en het ruige terrein van de Australische outback aan de noordzijde van Australië. Ze wordt beschouwd als een van de meest veeleisende meerdaagse MTB-wedstrijden. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats in september of oktober. De totale afstand schommelt tussen de 900 en 1500 km, afgelegd in 9 tot 13 etappes. Na elke etappe moeten de deelnemers kamperen en overnachten in tentjes.

Liesbeth Hessens is niet de eerste Belgische die bij de dames deze uitputtingsslag wint. Karen Steurs en tweemaal Mieke Deroo gingen haar enkele jaren geleden al vooraf. Zelf schitterde ze vorig jaar in een gelijkaardige wedstrijd, de Mongolia Bike Challenge.

Liesbeth postte op regelmatige basis haar relaas over de Crocodile Trophy op haar blog. Die kan je nalezen op http://liesbethhessens.blogspot.be/

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier