Leander Vyvey vice-wereldkampioen kitesurfen

Redactie KW

Leander Vyvey uit Nieuwpoort is in Marokko vice-wereldkampioen kitesurf geworden. ,,Marokko staat bekend voor extreme condities,” zegt Vyvey. “Ik had net twee maanden in Brazilië getraind en wist dat ik er volledig klaar voor was.”

De wedstrijd zat vol spanning omdat de top 4 op amper enkele punten van elkaar verwijderd stond. “Als ik niet in de finale van deze laatste wereldbeker wedstrijd geraakte, dan zou ik waarschijnlijk net buiten een podium plaats op het eindklassement eindigen. De condities waren hard, er stond een matige maar heel vlagerige wind waardoor het moeilijk werd om je beste tricks boven te halen”, zegt Leander. “Gelukkig kon ik met een groot aantal goed afgewerkte manoeuvres de jury toch overtuigen.”

Leander won in de halve finale van de Pool Victor Borsuc door het landen van meer gevarieerde, moeilijke sprongen. In de finale kwam hij uit tegen het nummer 1, Jesse Richman, voor wie die niet constante wind zeker in het voordeel speelde.

Leander voer een knappe wedstrijd en wist het tot op de laatste minuten spannend te houden. Hij verloor de finale echter nipt en kwam zo tweede op de wereldranglijst te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier