Lars van der Haar klopt Wietse Bosmans in beklijvende WK-strijd

© BELGA
Redactie KW

Lars van der Haar heeft in Koksijde zijn wereldtitel bij de beloften verlengd. De Nederlandse topfavoriet klopte Wietse Bosmans in de sprint. Michiel van der Heijden werd derde.

Onze landgenoot Wietse Bosmans reed de hele wedstrijd voorop met de Nederlanders Van der Haar en Van der Heijden. In de beklijvende slotfase werd Bosmans door zijn Nederlandse concurrenten constant bestookt, maar de Kalmthoutenaar hield goed stand. Op 500 meter van het einde probeerde Bosmans Van der Haar met een ultieme jump nog te verrassen, maar de Nederlandse topfavoriet klopte de Belg in de sprint.

Michiel van der Heijden reed als derde over de streep. De Fransman Arnaud Jouffroy werd vierde.

Klerkenaar Gianni Vermeersch klopte Vinnie Braet uit Zwevezele in de spurt om de tiende plaats. De jonge Michael Vanthourenhout was na een mindere start aan een sterke remonte bezig, maar moest plots van de fiets. “Ik weet zelf niet goed wat er fout liep”, aldus de Wingenaar. “Op een gegeven moment blokkeerden de benen volledig, ik kon niet meer trappen. Ik was sterk aan het terugkeren, heel jammer”, klonk het ontgoocheld.

(MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier