Lara Vanneste wordt copilote van rallyrijder Freddy Loix

Redactie KW

Freddy Loix krijgt in zijn jacht op de Franse rallytitel een vrouwelijke copilote naast zich. Hij vormt een team met de 22-jarige Lara Vanneste.

“Vorig jaar heb ik Lara gevraagd voor een testsessie met het oog op de Barum Rally in Tsjechië”, zegt Freddy Loix. “Het viel me op dat Lara toen onmiddellijk het juiste ritme te pakken had, hoewel mijn notasysteem volgens veel copiloten niet zo eenvoudig is. Ze heeft gewoon het talent en de feeling. Ik ben er zeker van dat Lara een goede keuze is. Ze is gisteren amper 22 jaar geworden, maar ze heeft al een pak ervaring.”

Vanneste is enthousiast. “Ik ben al enkele jaren actief in het Frans kampioenschap, maar dan op onverhard. Ik lees heel graag nota’s in het Frans, want daar zit gewoon muziek in. Bij notasystemen in het Nederlands zie je dat zelden, maar het systeem van Freddy heeft wel combinaties die als muziek in de oren klinken. Daarom pakte ik het systeem makkelijk op en vond ik meteen het goede ritme. Dat Freddy Loix me zijn vertrouwen schenkt is een enorme blijk van waardering. Ik ben ervan overtuigd dat we samen in bepaalde manches van het Frans kampioenschap voor de algemene overwinning kunnen strijden, zelfs tegen de krachtigere WRC’s.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier