Landskampioen Roeselare opent competitie met winst

Redactie KW

Knack Randstad Roeselare is de volleybalcompetitie gestart met winst. Het versloeg zondagmiddag Toyota Wouters Averbode, met ex-speler Stephen Shittu in de rangen, niet zonder moeite met 3-1.

Roeselare, nog steeds zonder Mexicaans international Ivan Contreras, opende het best: via 8-4 ging het naar 16-9. Bij 13-8 kwam Matthijs Verhanneman in botsing met libero Kevin Geerinckx en moest hij met een geblesseerde elleboog het veld verlaten. Meteen mocht de jonge Sam Deroo zijn debuut maken. Hij deed dat met verve, al bracht Roeselare zichzelf nog onnodig in de problemen. De thuisploeg haalde de eerste set al bij al gemakkelijk binnen: 25-20.

Ook in set twee toonde Roeselare zich aanvankelijke de sterkste ploeg (8-5), maar bij 12-11 kwam Averbode voor het eerst echt dreigen. Bij 23-23 kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte en dat was voldoende om de tweede set binnen te halen: 23-25.

In de derde set bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Pas bij 16-14 kon Roeselare een eerste kloofje slaan, maar bij 19-19 was alles te herdoen. Een onhoudbare Hoho haalde vervolgens in zijn eentje de derde set binnen: 25-21. De thuisploeg nam in de vierde set een vliegende start (8-2) en hield Averbode vervolgens de hele set op veilige afstand: 25-13.

Knack Randstad Roeselare opent de competitie met een zege en trekt volgend weekend al meteen naar eeuwige concurrent Maaseik, dat pas woensdag de competitie opent. Of Roeselare zaterdag een beroep zal kunnen doen op Matthijs Verhanneman is nog onduidelijk.

Knack Randstad startte met: Vlam, Celitans, Tuerlinckx, Depestele, Hoho, Verhanneman en libero Geerinckx. Kwamen in: Deroo, Callebert, Verhelst.

Setstanden: 25-20, 23-25, 25-21 en 25-13.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier