Landskampioen Namen shot Waregemse bekerdroom aan diggelen in het damesbasketbal

Redactie KW

In een nauwelijks gevulde Spiroudome in Charleroi heeft kersvers landskampioen Belfius Namen de maat genomen van Declercq Stortbeton in de halve finale van de Belgische beker damesbasketbal. Eindstand: 81-64.

Animo nog voor de wedstrijd begon. Bij de voorstelling van beide ploegen werd… Benny Mertens als coach van Waregem afgeroepen, maar de Gentenaar moest enkele weken geleden plaats ruimen voor Marc Foucart. Even later herstelde de speaker van dienst zijn pijnlijke misser.

Onder impuls van de afscheid nemende Julie Vanloo, goed voor 20 punten, liep Waregem in het eerste quarter 10 punten uit (9-19). Bij Namen hing de titelviering van woensdag nog in de kleren en Waregem zette in het tweede quarter door tot 12-25. Namen schoot beetje bij beetje wakker en Sissoko bracht de Waalse meisjes bijna in haar eentje langszij (34-34). Waregem kon toch met een minimale 36-37-voorsprong gaan rusten dankzij vrijworpen van Strubbe en Vanloo.

Nog serieuze kloof

In het derde quarter gaf Waregem nog even de indruk de bovenhand te kunnen nemen, maar het was Namen dat uitliep en via een buzzershot van Dubuc een achtpuntenkloof op het bord zette (60-52). De landskampioen forceerde in het slotquarter zelfs nog een bonus van 17 punten tegen de moegestreden West-Vlaamse meisjes.

De uitschakeling betekent meteen ook het afscheid van Julie Vanloo aan Waregem. De Oostendse verkast naar de Franse topklasser Mondeville.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier