KZK speelt bekerfinale waterpolo

Redactie KW

KZ Kortrijk heeft zich geplaatst voor de bekerfinale op 2 juni in Antwerpen. In de halve finale klopt KZK Eeklo met 15-11.

Dankzij een bere-prestatie van de Kortrijkse Wit-Rus reus Dimitri Chadoura, slaagde KZK erin om zich ten nadele van het ambitieuze MZV Eeklo te plaatsen voor de finale van de Beker van België op 2 juni in het Antwerpse Wezeberg Zwembad. Tegenstander wordt CNT Tournai, dat enigszinds verrassend favoriet RD Mouscon uitschakelde.

Kon MZV Eeklo door kwetsuren en een schorsing niet in zijn sterkste opstelling optreden, KZK was toch op zijn hoede voor het jonge maar beloftevolle team, met kleppers als De Boever en Grammens, en de ervaring van de wederoptredende Stefan Damman.

Dit vertaalde zich in een onrustig wedstrijdbegin, waarbij nervositeit en een gebrek aan concentratie aan weerszijden voor een opeenstapeling van slordigheden in de verdediging zorgde, met een karrevracht doelpunten als gevolg. Aanvankelijk nam Eeklo het initiatief, via Grammens en De Boever kwam het 2-3 voor, op het einde van de eerste periode plaatste KZK dan toch een eerste serieuze versnelling naar 6-4.

Wie dacht dat de wedstrijd vanaf de tweede periode zou ontbolsteren, had het mis. KZK bleef nerveus acteren en met name Vantieghem kende niet bepaald zijn glorie-dag, met een aantal frustrerende missers tot gevolg. Maar mooi is dat hij ondanks een off-day toch blijft doorgaan tot hij er bij neervalt. Tactisch was het trouwens even wennen voor KZK : MZV dat doorgaans een korte pressing speelt, kwam naar Kortrijk met een intelligente zone-verdediging, met als voornaamste doel Thomas Delorge het scoren te beletten. Wat aardig lukte.

Alleen zorgde dit voor telkens een vrije man in de tweede lijn bij KZK. De KZK-kanoniers van dienst zoals Gert Jan Ingels (3 doelpunten) en vooral Dimitri Chadoura (7 doelpunten) maakten dankbaar gebruik van de hen geboden ruimte.

KZK leidde na halfwedstrijd met 8-6, maar het was duidelijk, geruststellend was dit nog niet. Meteen bij de aanvang van de derde periode startte Eeklo zeer heftig, met ook een penalty tot gevolg. Mogelijk een keerpunt in de wedstrijd : maar Pieter Van Snick haalde de harde knal van De Boever schitterend uit zijn doel, en meteen liet een zeer geduldige Delorge zijn klasse zien door tussen 2 man door zijn eerste van de avond binnen te tippen : 9-6.Toch vond Eeklo nog zijn tweede adem, en kwam het onder impuls van Trenson en Grammens terug naar 10-9 op het einde van de derde periode.

In de vierde periode duwde KZK het gaspedaal dan eindelijk volledig door via Delorge, Ingels en een waargalooze Chadoura, en mocht Paul Geanta met een treiterend trage lob de 15-11 vastleggen.

(JS/KZK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier