KW WK-blog (3) : WAG en were, de snelste moves áchter de voetbalgoden

Redactie KW

Het WK is al over halfweg, wat ons tijd gaf om even te grasduinen tussen de vele WAGs. WAGs wat? ‘Wives and Girlfriends’ is de verzamelnaam voor de o zo talrijke – en meestal bloedmooie – vrouwen en vriendinnetjes van de steenrijke voetbalgoden. Wij stelden de ‘sterkste’ selectie op, voorzien van de nodige links naar looks.

Spijtig dat België niet op het WK speelt, anders konden we hier meer aandacht schenken aan onze West-Vlaamse WAGs, Annelien Coorevits (vriendin van Olivier Deschacht) en Vanessa Hoefkens, die al sinds jaar en dag samen is met de nieuwe kapitein van Club Brugge: Carl Hoefkens. En mocht ik wél carrière gemaakt hebben bij Dynamo Bovekerke en FC De Engel en het geschopt hebben tot Rode Duivel, dan zou mijn eigen WAG ongetwijfeld de meeste vuvuzela’s doen verstommen met haar verschijning. Door hun afwezigheid op het WK, moeten we het jammer genoeg stellen met de wives and girlfriends van buitenlandse spelers. Hoewel, jammer genoeg?

LDVD voor Robert Green

We beginnen logischerwijs met de invulling van het doel, en al meteen dringt zich een luxeprobleem op. Want goalies liggen blijkbaar goed in de markt bij de vrouwtjes. Iker Casillas en Gianluigi Buffon lopen met respectievelijk Sara Carbonero en Alena Seredova met de mooiste vrouwen naar huis, maar de meest opvallende keepersvrouw is eigenlijk een ex-keepersvrouw.

Lingeriemodel Elizabeth Minett eiste zonder het zelf te willen een hoofdrol op door de Engelse nummer-één-voor-één-dag Robert Green te dumpen net voor het WK. De jongen was er zo het hart van in dat hij tegen de US of A een schot van Clint Dempsey uit zijn handen liet glippen en zo twee Engelse punten uit handen gaf.

Kleurrijke verdediging

In de verdediging kunnen we niet om de vriendin van Sergio er past een appel in mijn mond Ramos heen. Elisabeth Reyes werd in 2006 verkozen tot het mooiste meisje van Spanje. De bekendste WAG in onze defensie is ongetwijfeld Cheryl Tweedy. De zangeres, die deel uitmaakte van meidengroep Girls Aloud maar het sinds kort solo probeert, was tot enkele maanden geleden nog bekend als Cheryl Cole. Maar nadat Chelsea- en Engelandlinksback Ashley Cole haar meerdere keren bedrogen bleek te hebben, besloot ze van hem te scheiden. Om de Zuid-Afrikanen niet helemaal te negeren, kiezen we achterin ook voor Sonia Bonneventia, de levensgezel van Bafana-Bafanaverdediger Matthew Booth. Sonia, een voormalige Miss Zuid-Afrika, en Matthew worden aanzien als de Zuid-Afrikaanse Posh en Becks. Kwestie van op het Afrikaanse continent te blijven, kiezen we als laatste verdedigster voor Adaeze Igwe, Miss Nigeria 2008 en vrouw van Joseph Jobo, die in het verleden uitkwam voor Standard Luik.

Straf middenveld

Yolanthe Cabou van Kasbergen is wat ondergetekende betreft de meest opvallende WAG op de Wereldbeker in Zuid-Afrika. De vrouw van Oranjemiddenvelder Wesley Sneijder en ex-vriendin van Jantje Smit steelt de show met haar weelderige haardos en donkere kijkers. Ook een eervolle vermelding voor Sylvie Meis, de vrouw van Rafael van der Vaart. Vorig jaar werd bij haar borstkanker vastgesteld, maar toch weerhield dat er haar niet van om te blijven schitteren. Nu ook met een korter kapsel. Respect! Omdat ook een Aziatische niet mag ontbreken in dit multiculturele elftal, gunnen we ook Tomoko Honda een plaatsje. Deze Japanse tv-presentatrice is de vriendin van Makoto Hasebe.

Snelle spitsen

Aanvallers zijn vaak de meest flamboyante en populaire voetballers. Ze hebben meestal de vetste contracten en trekken daarom ook vaak de knapste deernes aan. En ik kan het weten, want ik was zelf een aanvaller, met bijna een assist geven en de bal binnenhouden als voornaamste eigenschappen. Een aanvaller die in de meeste vrouwenbladen als dé hunk van het WK aanzien wordt, maar bij ons dankzij zijn roze hemdjes, bruine teint en hippe oorbellen minder populair is, is de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo. Hij reeg al een pak dames aan zijn degen, met hotelerfgename Paris Hilton en de goed van poten en oren voorziene Kim Kardashian als bekendste exemplaren. Zijn laatste aanwinst is echter model Irina Shaykhlislamova, beter bekend als Irina Shayk. Zij poseerde al voor de badpakkenspecial van Sports Illustrates.

Naast haar in de spits zetten we Colleen McLoughlin, de vrouw van Wayne Rooney. Wellicht heeft ook zij – net als Elizabeth Minett – een aandeel in de mindere prestaties van Engeland. Na de uitschakeling tegen Duitsland bleek Wayne immers zijn anders zo behaarde borstkas gewaxt te hebben. Afsluiten doen we met Zaira Nara, de vriendin van de Uruguayaanse goalgetter Diego Forlan. Haar zus Wanda had ooit een verhouding met Diego Maradona.

Vraag is nu : wie zijn nu eigenlijk de gelukzakken? De WAGs dankzij hun rijke en populaire mannen, of de spelers omwille van hun knappe vrouwen? Laat het ons bij een win-winsituatie houden, met een draw is iedereen content.

(Tim Vansteelandt)

Nog tot het eind van het WK voetbal impressies van de redactieleden van Krant van West-Vlaanderen op kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier