KVO wint met 4-0 tegen Dessel

KV Oostende bleef hoedanook aan de leiding bleef na deze speeldag. Westerlo won gisteren al met 3-0 van Heist, en dus was het aan Oostende om thuis tegen Dessel het verschil op 5 punten te houden.

Na anderhalve minuut opende Dissa op rechts naar Brouckaert, Moreels werd nog net afgeblokt door een Desselse verdediger.

Net voor het kwartier mocht Brouckaert een vrije trap nemen, doelman Henkinet mist zijn interventie, en de bal gaat in doel. Het doelpunt wordt afgekeurd want De Schutter zou een fout hebben gemaakt op het Desselse sluitstuk.

De druk van Oostende blijft aanhouden. Een verre bal komt bij Depoitre, die drie man van Dessel in de wind zet, en simpel binnenlegt. De voorsprong is logisch.

Halverwege de eerste helft komt verdubbelt corner voor Oostende. Schmisser rommelt in de zestien, en het is kapitein Luissint die het alertst reageert, 2-0, Desseldoelman Henkinet gaat weer niet vrijuit.

Oostende neemt dan wat gas terug, en de tweede helft dreigt helemaal overbodig te worden als Carrata net voor rust tegen een tweede gele kaart aanloopt en Dessel met 10 man veder moet. Toch wil KVO zijn publiek toch iets meer bieden. Dissa gaat alleen op pad, voorbij Henkinet, maar dan wordt hij neergelegd door Remen, penalty en rood, zegt scheidsrechter Delacour. Brouckaert neemt de klus voor zijn rekening, Henkinet op de verkeerde been, en het staat 3-0.

Toch kunnen de negen van Dessel een vierde doelpunt niet vermijden. De ingevallen Jamaique Vandamme wordt geen strobreed in de weg gelegd, en schiet in de benedenhoek simpel binnen. Een even simpel doelpunt als desimpele zege van KV Oostende, dat Westerlo op 5 punten houdt.