KVO wint eerste thuismatch

KV Oostende speelde woensdagavond de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. In een turbulente slotfase won KVO met 2-1 van Boussu Dour Borinage.

KVO begon aarzelend aan de partij, en het was niet eens onverdiend dat Hadraoui de bezoekers uit Boussu op voorsprong bracht na een misverstand in de Oostendse defensie. KVO scoorde in de 36ste minuut al de gelijkmaker. Gertjan Martens verlengde een vrije trap van Michiel Jonckheere in doel.

In de tweede helft koos KVO resoluut voor de aanval. Dissa kopte eerste naast en Vandamme miste twee unieke mogelijkheden. Even later kreeg Boukamir een tweede gele kaart en was KVO in de numerieke meerderheid, maar toen stokte bij KVO de motor. KVO kwam niet meer tot combineren, en speelde te veel met de lange bal. De match ontspoorde nog in de slotfase na een rode kaart voor Boussu-aanvaller Yao. De match leek na heel wat tumult en discussies te eindigen op een 1-1-gelijkspel, maar in de 94ste minuut kopte Frédéric Brillant de 2-1 binnen.

KVO heeft nu na twee matchen vier punten. Het staat op een gedeelde derde plaats. Enkel Eupen en Waasland-Beveren hebben nog het maximum van de punten. KVO trekt zondag naar CS Visé voor een match in de Beker van België.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.